Juryn

Här presenteras juryn som hjälpte till att utse Barone Ricasolis svenska vininspiratör.
Juryn följde även med inspiratören till Barone Ricasolis slott Brolio i Chianti Classico, Toscana
för att på plats vara med under processen när vinet framställdes.

Se juryn

Francesco Ricasoli

Barone Francesco Ricasoli växte upp på slottet Brolio i Toscana. År 1141 kom egendomen med slottet Castello di Brolio i familjen Ricasolis ägor och Francesco är idag den trettioandra i raden av Ricasolibaroner. Francesco är en kultiverad man med ett stort intresse för fotografering, fiske och matlagning. Han har också alltid haft ett gott öga till Sverige och de nordiska breddgraderna. Vininspiratören han letar efter bör tycka om att kombinera god mat med gott vin, tycka om att resa och vara bekväm i rollen som middagens mittpunkt.

@francescoricasoli

Michaela Forni

Chefredaktör och bloggerska på Devote.se, ägnar all tid utanför (och i vissa fall även innanför) jobbet med att äta och dricka gott.

Halvitalienska och lika svag för det italienska köket som vinet. Sambo med en pastaälskande man i Stockholm, äter hellre mat än lagar den och har inte den helt otippade spaghetti med köttfärssås som favoriträtt.

Skriver även gärna på fritiden och har släppt två moderna diktsamlingar om kärlek (En bok om kärlek 2009, Om att älska 2013). Jobbade tidigare som moderedaktör på Nöjesguiden och hade klubbar runt om i Stockholm.Michaelas blogg @michaelaforni

Emma Lindquist

En 33-årig, aningen fladdrig, kvinna med förkärlek för vaniljbullar, grenhängare och företagande.

Beskriver att hon själv tenderar att tycka att hon har vansinnigt bra idéer och kan inte riktigt alltid förstå varför inte alla andra håller med. Lever med sin man, sin Buse och sina två salukiflickor Tant och Tooka i någon slags kärleksfull röra i en lutande skånelänga strax utanför Malmö.

Delägare i bloggportalen Elsas Entourage och bloggar under namnet Att vara någons fru.Emmas blogg
@attvaranagonsfru

Karoline Nordefors

Karoline är kock, projektledare för vinmotermat.se och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se.

Karoline älskar vin. Det finns vin- och matupplevelser som inte går henne obemärkt förbi och som påverkar hennes syn på vin för all framtid. En måltid med utsökt mat och perfekt matchat vin får Karoline att rysa, fyller ögonen med glädjetårar och inte allt för sällan applåderar hon.

Det kommer helt spontant. Mat och vin hör ihop, det blir till en enighet som fulländar måltiden, en underbar kombination och en fantastisk smakupplevelse.Karolines blogg
@nordefors

Maria Strömberg

Ända sedan barnsben har Maria älskat allt som rör mat och dryck. När hon växte upp lagade familjen all mat från grunden och snabbmat fanns inte ens i Marias vokabulär.

Kärleken för mat och dryck fick Maria att lämna karriären som Customer Delivery Manager och satsa på det hon älskar mest. Idag driver Maria en av Sveriges största matbloggar och arbetar även som matfotograf, matkreatör & stylist.

För Maria är mat och dryck så mycket mer än något man stoppar i munnen för att få energi och näring. Det handlar om njutning, gemenskap samt att människor möts över middagsbordet.Marias blogg
@madebymary