Ett vanligt vin från en vanlig kille till helt vanliga människor. Med denna motivering blev Richard Forsberg utvald som Barone Francesco Ricasolis vininspiratör. RF till FR är resultatet av deras möte och endast producerat i en begränsad volym exklusivt för den svenska marknaden. Klassiskt toskanskt, med personlighet och integritet är det ett vin som på ett perfekt sätt återspeglar Francescos och Richards gemensamma passion för kultur, vin och mat. Ett vin för vanliga människor, men ändå ett vin helt utöver det vanliga.
Ansökan 467

Vanliga killen

Ett vinförslag av Richard Forsberg
för Barone Ricasoli

En motreaktion mot alla kändisviner. En tyngd som låter det stå själv men med en inkluderande fruktighet. Ett vanligt vin från en vanlig kille till helt vanliga människor.

Du kan följa Richards resa genom följande hashtag på Twitter och Instagram:

#baronericasoli467

Lär känna vininspiratören

Varför är du rätt person för jobbet?

Jag är rätt då jag representerar den nya generationen vindrickare. Vi som inte blir charmade av kändisvinerna men som gärna blir rekommenderade guldkorn av en helt vanlig människa.

Varifrån kom inspirationen till ditt vin?

Dels då som en motreaktion, varför måste en tv-kock/podcast-profil/barfotaman ha välsignat druvorna för att ett vin ska bli en succé? Dels utifrån de svenska årstiderna, mitt vin är inget sommarvin, det är inget vintervin, det är ett årstidsvin där mörk tyngd samsas med ljus lätthet.

Vad hoppas du få uppleva på slottet Brolio?

Kunskap och passion i sitt renaste slag. Jag vill använda min tid på slottet till att verkligen förstå vinets egenskaper och 'uppbyggnad'.

Instagram

Twitter